Jonge rot in multifunctioneel Event Center

April 2015 was het nog een vervallen bende, maar na een intensieve verbouwing met vrienden als klusteam kon jonge ondernemer Wout Cobussen een indrukwekkende evenementenlocatie openen.

Wie ‘jong’ en ‘in eigen beheer ‘gelijk stelt aan ‘onprofessioneel’ heeft het mis. Wout zit al ruim 10 jaar in de horeca wereld en exploiteerden zo’n 60 evenementen per jaar, waaronder de horeca van Culemborg Blues.
Dit deed hij met zijn oude bedrijf waar het vooral om zomerse activiteiten ging. Hierbij ontstond de wens om het hele jaar rond aan de slag te kunnen. Die uitdaging vond hij in de voormalige discotheek HappyDayzz aan de Beedseweg.

We willen ons niet profileren als discotheek

Wout (27); ‘Ik heb een achtergrond in de horeca, catering en events. Door de investering die we gedaan hebben in licht & geluid kunnen we alle soorten evenementen en muziekstijlen aan. De inrichting van alle zalen is demontabel, we hebben allerlei soorten geluidsinstallaties, een eigen led-scherm en een professionele keuken. Naast de dinnershows zijn er band-avonden, hardcore / hardstyle feesten maar ook bedrijfsfeesten. Ook staan het Sinterklaasfeest en de Q-Music Foute Party dit jaar weer op de agenda. Dit betekent dat we per event alles herinrichten en ombouwen. Alles is in iedere zaal hier op afgestemd.

Dinnershows

De locatie staat bekent als Culemborgse beuktent. Dat is een compliment. “Het slaat op de goede geluidskwaliteit. Die basis, plus het partnerschap met de dinnershows maakte dat we deze uitdaging aandurfden” vertelt Wout.
Inmiddels zijn de eerste boekingen al ruimschoots achter de rug en staan er voor 2017 nog ruim 20 shows gepland.

Volle zalen

Veel mensen kennen het pand. ”Toch is de drempel hoog en dat realiseren we ons, iedereen die nu binnenkomt is enorm positief. Een voor ons mooi moment vond plaats tijdens de première van de dinnershow. De nacht ervoor stonden we nog te bikkelen, maar de zaal zat boven verwachting vol en alles klopte.”

*Lek Magazine / December 2016*